10 Idei de afaceri cu investitii minime

Pentru cei care au spirit antreprenorial, investitiile necesare inceperii unei afaceri pot fi un impediment serios. Dar dupa cum se spune, unde exista vointa, exista solutii. Urmatoarele idei de afaceri necesita foarte putine resurse financiare, bazandu-se in schimb pe munca si dedicatie.

1. Organizator de evenimente

Daca esti foarte organizat, oferi atentie detaliilor si iti place sa planfici momente frumoase pentru cei dragi, esti omul potrivit pentru a incepe o afacere in domeniul organziarii de evenimente. Ocupandu-se de nunti, aniversari sau botezuri, organizatorii de evenimente ofera gazdelor oportunitatea de a se bucura de moment fara a se stresa cu pregatirile. Pentru inceput, poti planui cateva evenimente pro-bono pentru a capata experienta. In felul acesta, vei avea si acces la distribuitori si toate resursele necesare pentru a organiza un eveniment de neuitat pentru clienti.

2. Proprietar de magazin Etsy

Etsy este o platforma foarte populara care gazduieste mii de comercianti individuali sau producatori mai mari. Sa creezi un magazin Etsy este gratis si extrem de simplu, singurele taxe pe care le vei plati fiind cele pentru tranzactii si procesat metoda de plata. Cu alte cuvinte, vei imparti cu ei un mic procent din vanzari.

3. Creator de roboti de chat

Chatbotii au devenit o oportunitate foarte mare pentru companii sa tina legatura cu clientii si sa-si imbunatateasca performanta in marketing. Poti incepe o afacere de chatboti usor si repde, fara a sti programare, folosindu-te de situri ca Chattypeople.com. Tot ce trebuie sa faci este sa:
Citesti despre boti si utilitatea lor
Depistezi companii care eu nevoie de chatboti
Creezi boti pentru ei
Lansezi botii prin Facebook Messenger, fara cunostinte in programare, fara cursuri in prealabil.

4. Developer de aplicatii

Noi aplicatii sunt lansate zilnic. Daca ti se pare ca ai o idee originala ar trebui sa incerci! In afara de faptul ca nu vei cheltuii aproape nimic pentru a o incepe, nu va necesita prea mult efort odata ce ai lansat-o. Dupa ce ai creat aplicatia, adauga putin marketig pentru a o promova si daca este suficient de utila rezultatul va fi foarte profitabil.

5. Graphic designer

Companiile sunt mereu in cautare de branding care sa rezoneze cu produsul pe care il vand. Daca pot sa respecti cerintele companiei, ai cunostinte elementare in Photoshop sau Ilustrator, esti pregatit pentru o cariera in grahip design. Printre tipurile de media pe care le vei creea se numara: logouri, brosuri, reviste si anunturi publicitare.

6. Cumparator de domenii online

Asa cum sugereaza numele, tot ce trebuie sa faci este sa cumperi domenii de care crezi ca oameni vor avea nevoie si sa le vinzi la un pet mai ridicat. Pentru asta, trebuie sa fi capabil sa identificii nume de domenii profitabile si memorabile.

7. Designer de interior

Atat proprietarii de apartamente cat si cei de firme apeleaza la designeri de interior sau servicii de amenajari interioare pentru a vedea cum viziunea lor pentru spatiul respectiv prinde viata. Este necesar sa poti folosi Autocad si sa ai cunostinte legate de design interior, dar toate aceastea le poti invata din comfortul propriului camin. De asemenea, va trebui sa-ti intelegi clientii pentru a-ti putea da seama ce vor si sa ceri toate informatiile de care ai nevoie pentru a te asigura ca sunt multumiti de rezultat.

8. Proprietar de gradinita privata

Pentru inceput, vei avea cu siguranta nevoie de o serie de documente si licente pentru a-ti deschide o gradinita privata. Acestea fiind spuse, daca iubesti copiii , ai experienta cu ei si sti o zona in care o gradinita in plus ar face lucurile mai simple, aceasta poate fi o afacere destul de profitabila. Costurile initiale deschiderii unei gradinite private, care includ un sediu inchiriat, sunt intre 50000 si 200000 de mi de euro.

9. Serviciu de meditatii sau cursuri online

Ai o pasiune intr-un domeniu si ai capatat numeroase cunostinte? Fie ca este vorba de IT, limbi straine sau gatit, daca stapanesti un domeniu aproape la perfectie, poti impartasii cunostintele cu altii, creand cursuri virtuale. Poti opta pentru a face singur pachete de instructiuni si video-uri, sau pentru a programa cursuri video pe Skype cu clientii. O alta obtiune pentru meditatori este de a deschide un serviciu de tutoriale.

10. Web Developer

Traim in era digitala si fiecare afacere are nevoie de un website pentru a atrage trafic si a face vanzari. Daca ai skillul necesar, poti fi parte dintr-o industrie care n-o sa moara niciodata. Pentru a-ti imbunatati cunostintele in IT, poti folosi situri precum Code Academy, unde vei invata cum sa personalizezi fiecare detaliu al unui site, de la cosul de cumparaturi si imaginile produselor, la galerile, blog si pagina de servicii. Este important de retinut ca web designul este o componenta foarte importanta in crearea de situri. Pentru a castiga o reptuatie buna, nu este suficient sa creezi situri functionale, ele trebuie sa aiba si un impact vizual placut si memorabil.

vivacredit.ro
telecredit.ro
creditfix.ro

Mai multe articole de pe blog:

See all posts