Credite fara verificare CRB

COMPARA OFERTE

SUMA:123
DURATA:123
Arata mai multe oferte

Ce inseamna un credit fara verificare CBR?

In ultimii ani, numarul rau-platnicilor din Romania a crescut, fapt ce a dus la aparitia unui nou tip de credit, destinat celor care, dintr-un motiv sau altul, au ajuns in evidenta Biroului de Credit. Desi unele banci si-au mai scimbat pozitia in ceea ce priveste acordarea de credite celor cu un istoric negativ la Biroul de Credit, sa obti un credit de la o banca in situatia asta, este aproape imposibil si depinde foarte mult de veniturile curente. Daca ai intarziat cu rata suficient de mult timp incat sa intri in evidentele Biroului de credit, solutia pentru al doilea credit vine din partea Institutiilor Financiare Nebancare.

Ce este Biroul de Credite?

Un Birou de Credite este o institutie care stocheaza informatii legate de clientiii diferitelor institutii financiare, cu scopul de a se asigura ca se pot angaja intr-o relatie financiara cu persoanele respective. Biroul de Credite Roman a fost lansa in 2004 ca o societate de actiuni de catre 21 de banci si cuprinde date furnizate atat de bancile respective, cat si de alte institutii financiare care s-au alaturat demersului. Pentru a putea dispune de informatii cu privire la potentiali clienti, institutiile financiare trebuie sa ofere la randul lor Biroului de Credit, informatii legate de fosti clienti, asigurand astfel dezvoltarea Biroului de Credit ca institutie. Desi a fost creat initial cu scopul de a stoca informatiile despre rau-platnici, la momentul actual strange date despre urmatorii clienti:

-Cei care au savarsit o infractiune asupra unei institutii financiare nebancare asociate Biroului de Credit si carora li s-au emis hotarari judecatoresti definitive legate de infractiunea respectiva.

-Cei care au oferit declaratii false atunci cand au aplicat pentru un credit.

-Cei care au intarziat cu achitarea unei rate pe o perioada de minim 30 de zile.

Pentru a face cat mai simplu procesul de departajare, fiecarui client i se acorda un punctaj intre 300 (foarte slab) si 850 (excelent). Acest punctaj se stabileste in functie de 5 categorii de informatii: istoricul de plata, creditele in derulare, credite noi, durata istoricului si tipul de imprumut utilizat.

Cum poti obtine un credit fara verificare CRB in 2021?

imagine despre credit fara verificare CRB

Credit fara verificare CRB

Daca nu esti dispus sa astepti 4 ani pentru a ti se sterge istoricul de la Biroul de Credite, o buna parte din Instiutiile Financiare Nebancare iti pot oferi acest tip decredit. Creditul fara verifcare CRB se acorda la fel ca si celalte credite nebancare rapide, singura diferenta fiind ca nu vei putea imprumuta o suma prea mare si ca dobanzile sunt in general mai mari, datorita riscului ridicat. Tot ce trebuie sa faci este sa oferi datele de pe actul de identitate si un extras de cont de pe ultimele 30 de zile sau 3 luni, in general de la banca unde vrei sa-ti fie virati banii. Dupa ce ai rambursat cu succes primul credit la un IFN, firma respectiva nu mai are nevoie de datele tale, putand sa iei un al doilea printr-un simplu SMS de maxim 160 de caractere.

Ce sume poti imprumuta in cazul unui credit fara verificare CRB?

Cum am mentionat mai sus, IFN-urile nu-si pot asuma riscuri foarte mari atunci cand acorda un credit fara verificare CRB si sumele acordate reflecta acest lucru. De la Ferratum poti obtine sume de pana la 1400 de lei, cu dobanda zero la primul credit, in perioade fixe de timp, intre 15 si 45 de zile. Viva Credit acorda un plafon maxim putin mai mare, de 2000 de lei, iar vestea buna este ca, daca rambursezi suma in termen de 30 de zile de la acordarea creditului, nu platesti nici o dobanda, rambursand doar cat ai imprumutat. ICredit ofera sume cuprinse intre 400 si 5000 de lei, putand alege sa platesti suma saptamanal sau bilunar, suma pe care o vei plati la domiciuliu, prin intermediul unui consultant ICredit. CreditFix, o institutie nebancara relativ proaspat infiintata, ofera sume de pana la 3000 de lei, pe o perioada de maxim 62 de zile. De la Best Credit Finance poti lua sume mai mari, minim 5000 de lei si maxim 65 000 de lei, in functie de venit.

Daca situatia financiara actuala iti permite, iti poti incerca norocul si la o banca, desi majoritatea covarsitoare nu acorda credite rau-platnicilor. Una din putinele care o fac este Banca Transilvania, oferind sume de pana la 20 000 de euro, cu o dobanda fixa de 9,90% daca iti muti salariul la ei si 10,90% in mod obisnuit. Ca sa primesti un credit de acest tip la Banca Transilvania, trebuie sa ai varsta maxima de 65 de ani si 75 daca esti pensionar, minim 3 luni la actualul loc de munca si nici o restanta de la momentul in care ai primit scorul negativ. Desi sunt cateva IFN-uri care acorda dobanda zero la primul imprumut, chiar si in cazul acestui tip de credit, este important sa te asiguri ca imprumuti fix cat ai nevoie si ca poti restitui suma, dobanzile penalizatoare fiind destul de usturatoare.

vivacredit.ro
credius.ro
telecredit.ro