Credit rapid online fara adeverinta de venit

COMPARA OFERTE

SUMA:123
DURATA:123
Arata mai multe oferte

Ce inseamna un credit fara adeverinta de venit?

Desi se speculeaza de ani buni ca IFN-urile acorda credite fara adeverinta de venit, doar pe baza actului de identitate, abia din anul acesta, 2019, unele institutii fianciare nebancare nu mai solicita nici macar factura de utilitati sau extrasul de cont. In cele mai multe cazuri insa, pe langa obisnuitul buletin se solicita fie un extras de cont, fie un fluturas de salariu. IFN-urile care nu cer absolut nimic in afara actului de identitate sunt: Ferratum, Credius si Viva credit (in conditiile in care ati mai optat pentru un imprumut la ei in trecut).

Care este suma pe care o poti imprumuta?

Daca dintr-un motiv sau altul nu puteti solicita la momentul respectiv o adeverinta de venit sau nu sunteti angajat, suma maxima pe care o puteti imprumuta nu depaseste de obicei 1000, 3000 de lei pe o perioada de maxim 30 de zile. De la Credius insa, puteti lua un credit rapid fara adeverinta de venit de pana la 15000 de lei cu o perioada de rambursare de pana la 5 ani cu garantii suplimentare daca suma impumutata este mai mare.

Cat de mare este dobanda in cazul unui credit rapid fara adeverinta de venit?

Lipsa unei adeverinte de venit transforma creditul intr-unul mai riscant pentru institutiile financiare nebancare, ceea ce face ca dobanda sa fie considerabil mai mare. In general, cu cat este mai mic numarul de acte pentru aceste impumuturi rapide, cu atat sunt mai stricte sunt conditiile de creditare si mai mari dobanzile. Dar dat fiind faptul ca suma in sine este una foarte mica si perioadele de rambursare foarte scurte, aceste credite nu pot produce o gaura foarte mare in bugetul dumneavoastra, mai ales daca aceste este singurul si cel mai convenabil mod de a acoperii o cheltuiala neprevazuta.

Bancile care acorda imprumuturi rapide doar cu buletinul

Datorita noilor reglementari si a dezvoltarii tehnologice, bancile se pot lega la baza de date de la taxe si impozite, unde pot vedea daca si cat incasezi lunar venituri de natura salariala sau pensii. Avand toate aceste informatii la dispozitie, acum si bancile pot acorda acest tip de imprumut. Dintre bancile care acorda imprumuturi rapide fara adeverinta de venit, enumeram Banca Transilvania, Banca Romaneasca, ING Bank, CEC Bank, BRD, Reiffeisen si Alhpa Bank. Sistemul de creditare este similar cu cel al institutiilor financiare nebancare: te prezinti la ghiseu cu un document de identitate iar aprobarea se va face in cel mult 24 de ore. Atat in cazul bancilor, cat si in cazul IFN-urilor, cerintele impuse creditorului depind de la o institutie financiara la alta. Diferenta este ca bancile verifica mai atent solvabilitatea clientului folosindu-se de baza de date la ANAF, pe cand IFN-urile au nevoie doar de un extras de cont pentru a decide daca iti pot acorda imprumutul. Acest lucru va poate pune in dezavantaj in cazul in care optati pentru un credit doar cu buletinul de la o banca, dat fiind faptul ca datele de la ANAF nu arata acele venituri scutite de taxe. Avantajul unui extras de cont este ca toti banii care intra in cont sunt vizibili, indiferent de sursa acestora. Desi dobanzile sunt mai mici decat in cazul IFN-urilor pentru acest tip de imprumut, riscurile pe care sunt dispuse sa si le asume bancile sunt si ele mai mici.

Pentru ce poate fi folosit un credit fara adeverinta de venit?

In principiu pentru orice cheltuiala neplanificata care depasese bugetul, fie ca este vorba de o reparatie la masina, o internare in spital sau o noua achizitie de care sti ca ai nevoie. Oricare ar fi motivul pentru care apelezi la acest credit, este important sa-ti faci un calcul cat mai realist pentru a te asigura ca poti rambursa suma. IFN-urile, spre deosebire de banci, sunt dispuse sa-si asume riscuri mai mari si vor veni in intampinarea clientului indiferent de cat de mic este venitul lunar al acestuia. Faptul ca iti faciliteaza un imprumut atat de usor si cu atat de putine conditii trebuie sa te faca de doua ori mai precaut cu privire la modalitatile de rambursare, penaltiatile de intarziere fiind usturatoare si crescand rapid. Simulatorul de credit de pe situl IFN-ului de la care doresti sa imprumuti este o unealta indispensabila pentru clienti, prezentand cu exactitatate toate costurile in functie de perioada contractului si suma dorita.

vivacredit.ro
credius.ro
telecredit.ro